Kam s dětmi na výlet v Českém ráji? Navštivte dětský přírodní park zvaný Štastná země v Rádváňovicích.

 Kam s dětmi Šťastná zeměPokud chcete dopřát dětem pobyt na čerstvém vzduchu, aby se nejen pobavily, ale i něco poznaly, vydejte se do Radváňovic poblíž Českého ráje. Zde leží i park zvaný Štastná země. Park se nachází poblíž Hrubé Skály nebo hradu Trosky. Areál je určen rodinám s dětmi. V areálu platí zvláštní měna čtyřlístek, kterou lze vyměnit na pokladně za koruny. Areál je otevřen od dubna do října od 9:00 do 19 hodin. Park je příjemným místem pro relaxaci a odpočinek s dětmi.

Dětem se bude líbit velké množství prolézaček, houpaček a lanovek. Děti si mohou zaskákat na prostorné nafukovací trampolíně. Každou hodinu je ve Štastné zemi připraven program se soutěžemi. Děti se mohou projet na čtyřkolkách, svézt na koníčkovi. Tyto atrakce jsou placené a to v tamní měně čtyřlístek. Naleznete zde dřevěný hrad, trpasličí vesničku, lezecké stěny či pískoviště - rýžoviště. Nově v areálu je vybudován minigolf, hole si zapůjčite na pokladně u vchodu.

Můžete se s dětmi vydat do geoparku, kde děti budou řešit jednotlivé úkoly, většinou inspirované přírodou. Park se nachází ve spodní části areálu. Geopark není, ale sjízdný pro kočárky.

Na konci geostezky se nachází poměrně rozsáhlý lanový park. Menší lanový park je určený dětem a vysoký lanový park je určený dospělým. Nicméně, náročností jsou obě lanové dráhy srovnatelné, rozdíl je jen ve výšce. Vstup do lanového parku je placen individálně, není pod jednotným vstupným. V létě se v areálu konají slavnosti slámy. Pokud Štastnou zemi navštívíte v tomto termínu, tak zažijete řádění dětí na balících slámy.

Pokud se budete chtít v areálu občerstvit, musíte počítat s tím, že tam seženete spíše rychlé občerstvení. Takže děti si pochutnají na párku v rohlíku, langoši či něčem sladkém. Maminky s miminky nově naleznou zázemí kde mohou děti nakrmit, přebalit či dětem ohřát jídlo v mikrovlné troubě. Pokud chcete udělat radost dětem, zavítejte s nimi do Šťastné země. Park zaujme děti všech věkových kategorií a nejen děti, ale i jejich rodiče a prarodiče. Uvidíte, že Radváňovice budou místem, kam se děti budou rády vracet.

K ubytování můžete využít například služeb hotelu Malý Pivovar v obci Klášter Hradiště nad Jizerou, který si pro vás připravil výhodný romantický nebo wellness pobyt. Další možností je romantický pobyt v hotelu Galatea.

Další tipy na pobyt rodin s dětmi naleznete na https://www.vikendovepobyty.eu/rodinne-pobyty/