Krkonoše jako oblíbená letní destinace

Hotel SklářSpousta lidí si myslí, že na hory se jezdí zejména lyžovat. Ale to je omyl. Čím dál častěji jsou horské oblasti navštěvovány turisty v letním období. Zejména cyklisté a turisté, kteří rádi obdivují krásu horských hřebenů a hlubokých údolí, si zde přijdou na své. A po projížďce na kole či pěší túře si můžete večer dopřát wellness, bazén či saunu.

Špindlerova bouda

Špindlerova bouda leží uprostřed Krkonošského národního parku. Od Špindlerovy boudy se můžete dostat ke spoustě dalším horským chatám, k pramenu Labe či třeba do Polska. Můžete zde ochutnat regionální kuchyni, užívat si pravou finskou saunu, parní lázeň či využít krytý bazén s protiproudem.

Svatý Petr

V areálu Svatý Petr se nachází známý Bike Park. Najdete zde šest tratí, které pomáhal sestavovat známý český biker Michal Maroši. Najdete zde například oválnou dráhu zvanou pumptrack se spoutou vln a klopených zatáček. Dále je zde i freeridová trať s častými odbočkami do lesa a sedmikilometrová vyhlídková trať Touristic, která je vhodná i pro rodiny s dětmi.

Jilemnice

V Jilemnici najdete Krkonošské muzeum, kde se nachází mechanický betlém Jáchyma Metelky. Tento betlém je složen ze 142 pohyblivých figurek, které společně vytvářejí 350 různých pohybů. Vstupné do betléma se pohybuje okolo 80 Kč za osobu.

Pec pod Sněžkou

V Peci pod Sněžkou se nachází Relax Park, což je sportovně relaxační centrum. Toto místo je ideálním útočištěm pro děti. K dispozici je zde 700m dlouhá bobová dráha, lanový park, adrenalinové skluzavky, trampolíny a další atrakce. V peci pod Sněžkou dále můžete navštívit hospodu na Peci z roku 1793 či kapli Panny Marie ze začátku 20. století.

Ubytování v Krkonoších osobně doporučujeme v Orea Resortu Skář ****, Harrachov, který patří mezi nejlépe vybavené hotely v této oblasti a poskytuje profesionální služby. V případě špatného počasí je možné využít vnitřní vyhřívaný bazén s vířivkou či saunu. Zrelaxovat tělo pak můžete v hotelovém wellness.

Zvýhodněné pobytové balíčky Orea Resortu Sklář ****

Wellness pobyt na horách
Romantický pobyt pro dva
Sportovní pobyt