Krušné hory lákají na výlet děti

Pokud se chystáte vyrazit s dětmi do Krušných hor, určitě přemýšlíte, jak děti zaujmout, aby nějaké ty kilometry ušly. Dětem oběcně se moc chodit nechce, pokud je nudná jednotvárná cesta na které nic nemají. Od dětí většinou slyšíte, že už nemohou a že je bolí nohy. Pokud však navštívíte ježíškovu cestu poblíž Božího Daru, věřte tomu, že tuto hlášku téměř neuslyšíte.

Tedy pokud zvolíte kratší okruh, který měří 5,5 km. Na tomto kratším okruhu najdete téměř na každém kroku barevné vyřezávané pohádkové postavičky. Okruhem náš provází jednotlivá zastavení v barevných domečcích, kde děti plní jednotlivé úkoly. Notýsky, do kterých si jednotlivé splněné otázky zapisují děti dostanou na Božím daru poblíž ježíškovy pošty. Kromě postaviček a zastavení najedou děti na cestě různé, prolézačky, houpačky, lanovky. Nadšeně poběží dál a budou objevovat další postavičky, či jiné atrakce podél cesty. Trasa je velmi dobře sjízdná s kočárky i na kole. Pokud děti trasy nemají stále dost, můžete si trasu prodloužit nejdelší trvá 12,5 km. Když odbočíte z kratší trasy, lidí tam již potkáte méně, ale i zastavení již tam je méně.

Pokud nevíte kam dál s dětmi na výlet, vyjeďte s dětmi autem nebo na kole na Plešivec. Par kroků od parkoviště je vstup na Stezku Krušnohorských pověstí. Okruh je to krátký, celý je dlouhý asi 0,5 km. Nicméně děti stezka velmi zaujme. Na okruhu jsou vyřezávané pohádkové postavičky. Děti poznají permoníka, hejkala, divé ženy, loupežníky a čerty. Všechny pohádkové postavičky k sobě váží nějakou pověst. Děti budou nadšeně poslouchat pověsti o strašidlech. Menší děti se budou možná trošku bát, ale strach se rychle zažene. Cesta je také velmi dobře sjízdná pro děti v kočárku.

Když si problédnete Stezku krušnohorských pověstí, děti se budou chtít podívat do areálu kde je lanové centrum, pro děti a dále i pro dospělé. Lanové centrum je uzpůsobeno dětem, děti jsou stále na laně, nemusí si složitě sami lana přendavat. Děti si mohou zaskákat na trampolíně, vydovádět na nedalekém hrišti. V ohradě na ně čekají kozičky a ovečky, v králíkarně si prohlédnou králíčky a ve vedlejším výběhu si problédnou maličké pruhované prasátko prasete divokého. Prasátko vypadá velmi rotomile. Je to jedna z hvězdiček Krušných hor.

Krušné hory za návštěvu s dětmi rozhodně stojí.

Ubytovat se můžete v luxusním čtyřhvězdičkovém hotelu Nástup, který za skvělou cenu poskytuje maximální komfort, profesionální obsluhu a ideální zázemí pro rodinnou dovolenou. V případě nepříznivého počasí můžete využít velký krytý bazén se saunou.

Nabídku Wellness hotelu Nástup **** naleznete na
Nabitý wellness pobyt v nejluxusnějším hotelu Krušných hor