Slevové portály krachující, podvádějící

   Rok se sešel s rokem a máme zde další novinky z trhu slevových portálů. Několik portálů usoudilo, že je stále složitější prodávat zlevněné pobytové balíčky a tak vsadily na jinou notu a přeorientovaly se na slevové agregátory, kde nabízí pobyty jiných slevových portálů. Stalo se tak například s portálem vykupto nebo zapakatel.

   Že s tímto trhem není úplně vše v pořádku naznačují i události ze sousedního Německa. Zde se poroučel do věčných lovišť slevový portál Topdeals a následoval ho jeden z největších provozovatelů online portálů v Německu firma Unister, kde několik dceřiných společností jako např. ab-in-den-urlaub.de skončilo v insolvenci a nyní se čeká na její výsledek. Plno klietům tak zůstaly bezplatné poukazy na pobyty v ruce a mnoha provozovatelům neuhrazené faktury. Jen u firmy Unister je celkový dluh odhadován na 80 miliónů EUR. A aby to nebylo jen tak, tak se majitel portálu pan Thomas Wagner zabil při letecké katastrofě. V letadle bylo následně nalezeno asi 1,5 milionu švýcarských franků v černých penězích.

   Poslední známá událost z český lesů a hájů se týká portálu Kouzelny deda, který nabízel pobyty v neexistujícím hotelu na Šumavě :D  A to už je docela silné kafe.