Tip na výlet - Františkovy Lázně

Hotel Bohemia Františkovy LázněTip na víkend pro dva - Františkovy Lázně

Západočeský trojúhelník tvoří tři známá lázeňská města – Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně. Poslední jmenované městečko se může pyšnit dlouholetou tradicí, neboť bylo založeno již v roce 1793. Malebné lázně jsou právem považovány za jedno z nejromantičtějších zákoutí naší země. Není divu, že se sem sjíždí lidé nejen z celé republiky, ale také ze zahraničí, aby načerpali novou energii a vychutnali si jedinečné lázeňské procedury.

Střípky z historie

Městečko vzniklo na příkaz císaře Františka I. Vyniká jednotnou klasicistní architekturou, která v sobě uchovává dávné časy. Název získaly po svém zakladateli v roce 1807. Nejprve se jednalo o malé venkovské lázně s dřevěnou kolonádou, ve kterých se nacházel pouze jediný pramen – Františkův. Postupně se městečko rozrůstalo a vzniklo tak jedno z nejvyhledávanějších lázeňských komplexů v Evropě. Dalším významným mezníkem je rok 1865, kdy byly Františkovy Lázně povýšeny na město.

V roce 1991 odkupuje většinu léčebných zařízení akciová společnost Lázně Františkovy Lázně a.s., která postupně zrekonstruovala jednotlivé lázeňské domy. V roce 1992 bylo městečko vyhlášeno městskou památkovou rezervací.

Ve městě byl na počátku nového tisíciletí vybudovaný aquapark s názvem Aquafórum, ve kterém nechybí bazény, brouzdaliště, divoká řeka, tobogány, vířivky a další příjemné vyžití.

Nádherné místo, které vybízí k odpočinku

Jakmile do Františkových Lázní přijedete, ihned na vás dýchne jedinečná lázeňská atmosféra. Malé městečko, ve kterém téměř nejezdí auta, romantické kolonády, nespočet léčivých pramenů, cukrárny a kavárny, ve kterých můžete ochutnat pravé lázeňské oplatky a samozřejmě také malebná a ničím nerušená příroda. Život jakoby se zde zastavil. Architekturu, která pochází z 18. a 19. století doplňují moderní rehabilitační procedury.

Jaké neduhy se zde léčí?

Lázně jsou bohaté na minerální uhličitou vodu a slatinu. Jsou tedy vyhledávané především lidmi trpící nemocí oběhového ústrojů, problémy s trávicím a pohybovým ústrojím, nebo jsou po onkologické léčbě. V neposlední řadě sem míří ženy, jež touží otěhotnět.

Symbolem Františkových Lázní se stala soška svatého Františka, jejíž originál je umístěn v místním muzeu. Kopie se nachází v samotném centru lázeňského městečka a podle pověsti každá žena, která sošku pohladí, otěhotní.

Tip na víkend pro dva ve Františkových Lázních:

Romantický pobyt pro dva ve Františkových Lázních v hotelu Bohemia

Božský wellness pobyt ve Františkových Lázních v Penzionu Rossini