Užijte si kouzelný podzim díky prodlouženému víkendu

prodloužený víkend v listopadu                Listopad...už to samotné slovo vyvolává v lidech rozporuplné pocity. Jedni vidí mlhy, déšť, přicházející zimu. Co v nich asi vyvolají chladná rána, šedivé dny, tma cestou do práce i z práce? Samozřejmě přichází deprese, a nechuť cokoliv dělat. Takže se zavřou doma, zabalí se do deky a popíjí u televize teplý čaj nebo třeba grog. A ti druzí? Ti vidí kouzlo padajícího listí, barevné dekorace na polích i kolem cest. Nádherné obrazy krajiny, které v jiném ročním období spatřit nemůžete.

     Ti, kteří touží vychutnat podzim v celé jeho kráse mohou využít přímo ideální příležitost, kterou nabízí státní svátek 17. listopadu. Stačí vzít si pouze jeden den volna a můžete vyrazit na prodloužený víkend, který strávíte dle svého přání.

     Zamilované dvojice určitě zamíří na nějaké romantické místo, například na Velehrad. Zde se nachází hotel Mlýn Velehrad, který leží poblíž bývalého cisterciánského kláštera, který spolu s románskou bazilikou je bezpochyby nejvýznamnějším poutním místem u nás. Samotný hotel býval kdysi klášterním mlýnem. Dnes však nabízí velehradskou romantiku, například ve formě romantického balíčku, který kromě místních gurmánských specialit nabízí také romantické prostření, relaxační procedury, a také vstup do velehradské baziliky nebo do blízkého Archeoskanzenu Velkomoravské říše.

Romantický pobyt na Velehradu slibuje, že zde určitě všichni návštěvníci stráví příjemné dny i noci, během nichž si mohou vychutnat vše, co jim toto místo s nezaměnitelnou duchovní atmosférou nabízí.

                Jinou alternativou je lázeňský pobyt například ve Františkových Lázních, které jsou velmi příjemným místem, především pro milovníky klidu a pohody. Je to naprosto ideální volba místa, kde si můžete parádně užít wellness pro dva.  Na rozdíl od větších lázeňských měst v okolí, jako jsou Karlovy Vary nebo Mariánské Lázně, jsou spíše intimnějším prostředím, které vybízí k procházkám místním parkem, což zejména v podzimním čase poskytuje nádherné scenerie. K ubytování lze využít například hotel Bohemia, který nabízí i romantický balíček, plný lázeňských procedur, z nichž například čokoládová masáž nebo pivní koupel určitě zaujmou pány i dámy. Kromě toho lze využít i další možnosti relaxačních masáží, ať již evropského nebo asijského či orientálního typu. Relaxovat však můžete i u skleničky vynikajícího vína nebo u večeře u svíček. K načerpání nových sil je toto místo jako stvořené.

                Pokud jste milovníky přírody, nemusíte si nic odpírat. Co takhle vyrazit na relaxační pobyt na Šumavu? Třeba v hotelu Srní, poblíž Modravy. Jde o moderně vybavený hotel, kde najdete vše, co potřebujete k příjemně strávenému víkendu, který se nachází uprostřed čisté šumavské přírody. Je to přímo balzám na nervy, pocuchané každodenním stresem. Tak proč se zde nenechat hýčkat? Ideální kombinací je vyrazit po bohaté snídani na procházku podzimní krajinou, případně na projížďku na kole, pak si dát skvělý oběd a užít si odpoledne na bowlingu nebo v bazénu či sauně a po večeři pak relaxovat třeba při masáži. Čerstvé šumavské povětří odvane všechny starosti a nabije vás do příštích dnů spoustou energie.

     A když na věc přijde, tak se můžete při nejbližší příležitosti na některé z těchto báječných míst vrátit.