Kam s dětmi na víkend na výlet? Do Jičína města pohádky.

Kam s dětmi na výlet na Jičínsku? No přece přímo do Jičína města pohádky.

Kam na výlet s dětmiPokud hledáte pro své děti místo, kde naleznou poučení nebo zábavu, vydejte se s nimi do Jičína. Jičín je proslulý svou bohatou historií, krásnými památkami nebo loupežníkem Rumcajsem. Zde také najdete bájnou Rumcajsovu ševcovnu.

Málo kdo však ví, že na náměstí najdete pro děti hned dvě zajímavé expozice, které jsou určeny přímo dětem.

Prvním místem je regionální muzeum a galerie, muzeum hry.

Děti poznají hravou formou dějiny a přírodu Jičínska. V pokladně dostanou děti papíry, na kterých si budou dělat frotáž. V různých místnostech naleznou mince, které si pomocí obyčejné tužky překreslí do předtištěného papíru. Děti si vyzkouší, jak utkat kus látky pomocí stavu. Dále se naučí, jak umlít obilí v rotačním mlýnku. Na středověkém psacím stolku si vyzkouší, jak se psalo husím brkem.

K dispozici je dětem loutkové divadlo, kde si děti mohou vyzkoušet nějaké představení zahrát.

výlet s dětmiHrály vaše děti někdy sluchové pexeso? V muzeu mají jedinečnou příležitost si tuto činnost vyzkoušet. V muzeu dále naleznete pánskou oratoř, konferenční salónek, výstavu terčů a muzejní hernu.

Děti si také mohou vyzkoušet papírovou kouzelnou hůlku. Hůlku poté využijí ke spuštění různých mechanismů nebo i otevření tajné komnaty.

Druhé místo, které stojí v Jičíně za návštěvu, pokud máte děti, se jmenuje Rumcajsův svět Radka Pilaře. Jedná se o interaktivní dětskou expozici. Děti si vše mohou vyzkoušet a osahat. Expozici provázejí půvabné obrázky výtvarníka Radka Pilaře. Spatříte tam Rumcajse, Vodníka, obry a jiné pohádkové postavičky.

U vstupu je možné si zakoupit suvenýry s motivy obrázků Radka Pilaře.

Jičín . město pohádekNavštivte s dětmi tato dvě zajímavá místa, která jsou určena dětským návštěvníkům.

Tip na víkendový pobyt v Jičíně

Oblíbeným místem našich klientů je nově otevřený rodinný hotel U Krále, který se nachází v centru Jičína, u Valdštejnova náměstí, kousek od zámku a Valdické brány. Hotel je ideálním výchozím bodem nejen pro procházky po Jičíně, ale i pro návštěvu nedalekého Českého ráje. V hotelu naleznete prostorné pokoje s vlastním sociálním zařízením (sprcha nebo vana), telefon, sat TV, minibar, wifi, sejf. Hotelová kavárna nabízí příjemnou atmosféru, nabídku různých druhů káv i sladskostí s možností posezení uvnitř nebo na venkovní terase. Neváhejte a rezervujte si cenově zvýhodněný pobytový balíček Wellness pobyt all inclusive, který obsahuje skvělou uvítací večeři, relaxační a protistresovou masáž na celých 60 minut nebo vstup do Aqua centra či solné jeskyně.